Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Vragen over de online radio? Dit forum is voor alles omtrent online radio.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Your Choice
Berichten: 81
Lid geworden op: 19 mar 2014 21:09

Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door Your Choice »

Beste radiomakers,
Ik ben benieuwd of jullie werken met 1 pc met de playout software en stereotool samen op 1 pc of hebben jullie alles gescheiden?
Scheelt namelijk ook enorm of je werkt met de low lantency monitoring optie voor terugluisteren.

Zelf heb ik een behoorlijke snelle processor waarin nu alles op 1 pc draaid en maak ik ook gebruik van de low latency monitoring. Tijdens dit alles zit de cpu op 35%. Wat ik wel af en toe heb is dat als het beeld terugkomt vanuit de screensaver dat er een korte hapering in het geluid zit.
Gebruikersavatar
big T
Berichten: 4152
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door big T »

ik heb een I7 1e generatie en daar zit de cpu zo rond de 30 %.
Geen hiks of kliks op de oude klaptop :D
Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5560
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door remco_k »

Kan prima op 1 pc, als 'ie snel genoeg is.
Maar of het verstandig is, is een 2e. Als er iets met die ene pc aan de hand is (defect, windows updates, virus, you name it), dan heb je meteen niets meer. Om die reden spreid ik juist vaak zaken over meer dan 1 pc (of meer dan 1 vm). Dat geeft je de ruimte om dingen heen en weer te schuiven zonder in paniek te hoeven raken als er wat onverwachts gebeurd.

Wat betreft screensavers ( en andere energie beheer oplossingen): altijd al deze opties tot op het bot van het moederbord uitschakelen. En al helemaal geen screensaver. In mijn wereld is er maar één energiebesparende handeling toegelaten en dat is de monitor in slaap laten vallen na X tijd. De rest is recept voor problemen.
Een cassettebandje was genoeg | Alles kan stuk
Goedkope Shoutcast2 SSL stream? Kijk op digiplay.nl.
rmtech
Berichten: 48
Lid geworden op: 20 aug 2021 16:44

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door rmtech »

Als het hobbymatig is en het niet erg is als het af en toe niet beschikbaar is, lekker op 1 PC doen. Als je er geld mee verdient en het voor honderden mensen doorlopend 24/7 up moet zijn: dan losse computers gebruiken.
Gebruikersavatar
big T
Berichten: 4152
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door big T »

big T schreef: 04 dec 2023 22:37 ik heb een I7 1e generatie en daar zit de cpu zo rond de 30 %.
Geen hiks of kliks op de oude klaptop :D
Even bij stellen, het is geen I7 maar een I5 processor.
Johnny_
Berichten: 54
Lid geworden op: 16 nov 2023 23:17

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door Johnny_ »

Ik gebruik het op mijn stream via een systeem als vst plugin in proppfrexx draait als een tiet, uitvoer zonder mengpaneel voor non-stop prima. na der hand ga ik dit wel anders doen, en kies ik doch uit veiligheid voor een pc, maar de centjes zijn even op en alles uit eigen zak betalen inlcusief nieuws, maar das ander topic
Your Choice
Berichten: 81
Lid geworden op: 19 mar 2014 21:09

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door Your Choice »

Denk dat over het algemeen met stand alone of vst plugin het op 1 pc kan, maar wil je de low latency monitor erbij aan willen dat dat wel dusdanig vraagt dat het beter is dit te splitsen op 2pcs. Tenminste zoals ik het zelf ervaar.
Toen ik zonder de low latency werkte dus alleen stereotool de stream op ging het prima.
Maak gebruik van een i7 btw :smile:
Johnny_
Berichten: 54
Lid geworden op: 16 nov 2023 23:17

Re: Stereotool en playout op 1 pc of op beide apart

Bericht door Johnny_ »

Ik draai ales op een i3 10the generatie. Gaat als een tierelier!
Plaats reactie