Telefoon koppelen

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..

Moderator: admin6

Plaats reactie
Owen
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 nov 2020 01:11

Telefoon koppelen

Bericht door Owen »

Beste lezers

Zelf ben ik nog al fan van het maken van een programma waar je de luisteraars 100% bij betrekt. Ik zou dan ook graag met luisteraars kunnen bellen, helaas heb ik in mijn studio geen vaste telefonie aansluiting dus een vast telefoon toestel aansluiten is immer niet mogelijk (jammer genoeg).

Weet iemand van jullie soms of er een soort van koppelstuk bestaat wat je aansluit op je mengpaneel en dat ik mijn smartphone via bluetooth kan verbinden zodat ik het geluid uit mij gsm naar mengpaneel krijg en geluid (mic en muziek/jingles) naar mijn gsm? (Kijk bijvoorbeeld naar het systeem van de rodecaster pro)

Ik zou eigenlijk gewoon graag mijn smartphone willen verbinden met mijn mengpaneel (Dit is tot nu toe al gelukt maar enkel om geluid uit mijn smartphone te beluisteren, ik zou er voor willen zorgen dat ik via mijn mic kan praten met de beller en dat als er een jingle of een ander audiofragment afspeelt dit ook door de beller te beluisteren is.) Zoals eerder vermeld kan dit niet met een vast telefonie toestel.

Weet iemand hoe ik geluid uit mijn mengpaneel naar mijn gsm krijg?

Mijn excuses als de vraag niet 100% duidelijk is...

Btw indien dit alle niet mogelijk is heb ik eventueel een andere oplossing gevonden door gewoon te bellen via pc (skype e.d.) maar vond het lastig omdat de beller dan ook een account moet maken enz... zou veeeeel makkelijker zijn via telefoon.

Groetjes & Keep safe!
Owen
Owen
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 nov 2020 01:11

Re: Telefoon koppelen

Bericht door Owen »

Of bestaat hiervoor een (liefst gratis) softweare dat je de gsm via pc kan koppelen en via pc kan bellen met nummer. Bv zoals je teamviewer kan doen dat de ene pc de andere bediend maar dan in dit geval de pc de gsm bediend en audio uit en in het toestel krijgt.
Gebruikersavatar
Aart Rietveld
Berichten: 925
Lid geworden op: 01 apr 2004 00:34

Re: Telefoon koppelen

Bericht door Aart Rietveld »

Kijk eens naar een softphone via Voip zoals Linphone of 3CX. Je "belt" dan via internet en kunt middels extra audiokaart die zonder moeilijke kabeltjes aan de mixer knopen.

Let er wel op dat de audio die je naar de beller stuurt de hele audiomix bevat zonder de binnenkomende audio van de beller. Je zult dus moeten werken via een AUX- of cleanfeed-uitgang. Een sub-groep kan ook werken als je deze over hebt. Deze speciale uitgang heb je in alle gevallen nodig, ook als je werkt met een vork, GSM of Skype.
Gebruikersavatar
wave
Berichten: 1317
Lid geworden op: 06 mei 2008 18:37

Re: Telefoon koppelen

Bericht door wave »

Hmmmmm. Even door redenerend Aart: eigenlijk zit de vork functionaliteit al in elke BT carkit (en autoradio met BT maar dat is voor dit doel onhandig). Je zult wat creatief moeten knutselen en 12 volt aan moeten bieden, maar dat moet -als de demping voldoende is- theoretisch toch werken als vork? Dat roept dan ook meteen de vraag op of je niet met een BT module zelf een cheap GSM vork zou kunnen bouwen 🤔. Sure, 2.4 GHz en zelfbouw..... maar heren hardware sleutelaars, bent u QRV?
It's only vintage if it works. Otherwise it's just old crap.
Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5461
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Re: Telefoon koppelen

Bericht door remco_k »

^^ Heb ooit iets vergelijkbaars gedaan. BT t.b.v. een headset (incl. microfoon) omgebouwd. Incl. de level aanpassing van de 5v gevoedde mic ingang naar line ingang. Het werkte. Kwalitatief twijfelachtig maar goed verstaanbaar. Een VoiP/Skype/Teams/Zoom oplossing gebruiken is vele malen eenvoudiger en kwalitatief de beste.

Inderdaad moet je wél altijd de N-1 terugsturen naar de beller. Anders wordt die helemaal gek van zijn eigen echo. (en die hoor je doorgaans ook weer terugkomen).
www.digiplay.nl: SHOUTcast V2 streaming, 3 mountpoints, met gratis web app, statistieken en SSL support!
Levert ook: Radio Bingo software. Print je eigen bingokaarten met je printer of naar een PDF bestand.
pkc'er
Berichten: 87
Lid geworden op: 29 jun 2009 21:56

Re: Telefoon koppelen

Bericht door pkc'er »

Zelf gebruik ik in dit geval een Eela S25 die ik ooit op de kop getikt heb. Deze is als volledige telefoonvork te gebruiken.

En wat Remco zegt skype werkt ook goed, dat gebruik ik tegenwoordig zelf als ik verslag doe op locatie, en dan heb ik de S25 aan de tel hangen om wel een normale mic te kunnen gebruiken, klinkt dan bijna alsof je in de studio zit, veel beter als telefoon kwaliteit.
Dgevents
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 mei 2020 22:32

Re: Telefoon koppelen

Bericht door Dgevents »

Ik liep ook tegen dit probleem aan. Ik heb het volgende kabeltje besteld:

https://www.bax-shop.nl/jack-jack-verlo ... m8QAvD_BwE

Werkt echt prima. Ik heb wel een D&R webstation met een cleenfeedkanaal.
erikkerkhof01
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 jul 2021 11:10

Re: Telefoon koppelen

Bericht door erikkerkhof01 »

Mag ik je vragen hoe je dit dan hebt aangesloten. En werk je met skype of telefoon.
Werk ook met webstation.
Plaats reactie