Radio Antigoon

Forum voor al het nieuws over buitenlandse radiostations en dj's.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Ponkie
Berichten: 72
Lid geworden op: 22 sep 2004 11:07

Radio Antigoon

Bericht door Ponkie »

Weet iemand hoe het is vergaan met radio Antigoon uit Antwerpen was in de jaren 80 en 90 best een leuk radio station.
Op www.radioantigoon.be staat alleen dat ze van ferquentie gaan veranderen meer niet maar dat was in 2004.
Hebben ze nog een site en zenden ze nog uit in antwerpen of is het doek in 2004 gevallen voor Antigoon.
rodie
Berichten: 2086
Lid geworden op: 23 mar 2004 15:52

Bericht door rodie »

Firefox can't find the server at www.radioantigoon.be.
joske99
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 mar 2006 19:39

Bericht door joske99 »

Voila even een antwoord gezocht en gevonden !

Antigoon: 24 jaar stadsradio
Als je het Antwerpse radiolandschap vandaag de dag bekijkt blijven er nog maar weinig radio's over die hun originele naam hebben behouden. In de stad zelf waren dat tot hiertoe enkel Radio Minerva, Radio Centraal en Radio Antigoon. Alledrie zijn ze ongeveer 24 jaar in de lucht. Vandaag is dat lijstje alweer wat korter geworden. Antigoon, ooit Antwerpens grootste en populairste radio, is niet meer.

Antigoon ging voor het eerst in de lucht in november van het jaar 1980, als geesteskind van radiopresentator Piet Keizer, alias Freddy Jorus. Eerder was hij presentator bij de destijds populaire Radio Annick (later VRM, Contact, TOPradio en nu Crooze.FM).

RADIOSTUDIO OF ILLEGAAL CAFE?
De radio was gevestigd kortbij de Vlaamse en Waalse kaai, op de vijfde verdieping van een appartementsblok. Omdat de meeste radio's uitzonden tussen 20.00 uur en middernacht besloot Piet programma's te brengen vanaf 16.00 uur en tijdens het weekend de klok rond. Er was steeds iemand ter plaatse om de band om te draaien omdat er geen auto-reverse mogelijkheid was op de apparatuur.

Radio Antigoon werd voor de eerste keer uit de lucht gehaald omdat de onderbuur klacht had ingediend. Omdat er nogal veel volk op de trappen liep, dacht de buur dat er een illegaal café was gevestigd op de vijfde verdieping. Uiteraad vond de politie geen café maar wel een radiostudio. Het geheel werd toch verzegeld omdat radio maken ook illegaal was.

Omdat er geen reactie kwam om de zegels te laten verwijderen, besloot Piet Keizer een pand in de buurt van het Stadspark te huren. De huur was veel duurder maar dat werd gecompenseerd door de inkomsten van heel wat fuiven. Over het fanbal in de zaal Alpheusdal ter ere van het éénjarig bestaan van Radio Antigoon werd trouwens nog lang nagepraat. Er was toen een gastoptreden van de groep "Imagination". De initiatiefnemers hadden 500 kaarten laten drukken. Tenslotte waren er 3000 fans komen opdagen.

EEN FM-FREQUENTIE VOOR 4 RADIO'S

Bij de grote inbeslagnamerazzia bleeft Radio Antigoon gespaard. In 1982 kreeg Radio Antigoon het bericht van de eigenaar dat de antenne op het dak weg moest omdat dit het gebouw ontsierde. De omroep is dan vehuisd naar de Ankerrui waar het tot op de laatste dag nog steeds verblijft (ook Traffic FM is hier nu gevestigd).

Bij de frequentieverdeling kreeg de radio maar een 1/4 frequentie. Radio Antigoon heeft dan maar de andere concurrenten overgenomen om toch maar 24/24 te kunnen uitzenden. Radio Antigoon werd het populairste station uit Antwerpen. Volgens Piet Keizer was dit succes te danken aan de rustige en goedklinkende actuele muziek die Antigoon bracht.

ONDANKS CRISIS TOCH DE NUMMER 1
Radio Antigoon ruilde inmiddels de frequentie 100.4MHz in voor de 107.0MHz en wat later dan uiteindelijk de 103.2MHz, de frequentie waarop Antigoon tot 27 mei 2004 te beluisteren was. Eind jaren '80 en begin jaren '90 bloeide Antigoon als nooit te voren. Het station zond bijna 24u/dag live-programma's uit en had een hele boel bekende namen in huis: Serge Van Gisteren, Kris De Leijzer, Marc Hermans, om maar enkele namen te noemen.

Net zoals zoveel vrije radio's kwam er midden jaren '90 stilaan een einde aan de succesperiode, mede door de komst van Radio Donna. Ondanks het steeds minder wordende succes van de vrije radio's in het algemeen bleef Antigoon steeds bovenaan de Antwerpse lokale luistercijfers pronken, meestal op de voet gevolgd door Nostalgie (voorheen European University Radio, later Mango).

DE VUM KOMT OPDAGEN
Ondertussen is Antigoon voor een groot deel eigendom geworden van de Vlaamse Uitgevers Maatschappij, kortweg de VUM. De VUM kennen we als uitgever van ondermeer De Standaard en Het Nieuwsblad, en de groep is ondertussen ook eigenaar van Radio Go in Gent (eveneens op 103.2MHz) en Stadsradio Leuven.

Op donderdag 27 maart 2003 wordt bekendgemaakt dat zowat de helft van het personeel van de 3 radio's aan de deur wordt gezet. David Daggelinckx, bestuurder van de VUM-radio's zegt in een interview met een FMradio-redacteur: "Ook bij Contact en Vlamco, om maar twee voorbeelden te noemen, wordt er dezer dagen stevig bespaard. We kunnen echt spreken van een enorme crisis. We hopen er in de toekomst terug stevig in te kunnen vliegen, eens het nieuwe frequentieplan volledig bekend is gemaakt. Tot dan moet er dus bespaard worden. Een spijtige zaak!".

VAN POPULAIRSTE RADIO TOT LEGE DOOS
Er blijven nog enkele live-programma's over, welke dan uiteindelijk per 1 mei 2003 ook verdwijnen. Niet enkel Antigoon maar ook de 2 andere VUM-radio's in Gent en Leuven worden herschapen in zielloze non-stop radio's. Antigoon blijft wel dagelijks up-to-date nieuws, regionieuws en informatie brengen voor Antwerpen. In de zomer van 2003 gaat het opnieuw een beetje beter met Antigoon en er is terug iets meer leven op de frequentie.

Begin december dook opeens het bericht op dat de VUM oprichter Piet Keizer ontslagen zou hebben. Dit bericht wordt echter ontkend want het gaat enkel over het stopzetten van de overeenkomst tussen Antigoon en City Media (het bedrijf van Piet Keizer). Piet Keizer blijft nog steeds secretaris van de raad van beheer van de vzw. Dit is echter enkel op papier want uiteindelijk wordt Piet Keizer op 21 februari 2004 ontslagen. Er blijven nog 2 personen over bij Antigoon die instaan voor de publiciteit, de marketing en het in de lucht houden van de radio.

Sinds 27 mei jl is Antigoon overgeschakeld op de nieuwe 'stads'-frequentie 104.6MHz, op deze frequentie kregen ze 1995 Watt toegekend. Sinds vandaag dus gaat het radiostation dat bijna 24 jaar lang dezelfde naam droeg, als 'Traffic FM' door het leven.
TP

Bron: RadioVisie archief & www.vrijeradio.be

Zo een hele brok tekst maar nu heb je wel een beeld van radio antigoon denk ik.
Dit is lokale radio Channel-X op 107.8 Mhz, "aan de rand van de band"
Laser558
Berichten: 155
Lid geworden op: 14 dec 2002 15:38

Antigoon-Traffic-Nostalgie: het slot.

Bericht door Laser558 »

De nieuwe stadsradio profileerde zich als een wegwijzer voor de toeristen en de dagarbeiders. De opdracht was duidelijk: het verkeer tijdens de ringwerken zo veel mogelijk ontlasten. Begin 2006, wanneer de herschikkingen van het wegennet afgerond worden, versnellen de geruchten over het nakend einde.

ADIEU ANTIGOON EN TRAFFIC
Op vrijdag 24 februari om middernacht voltrekt zich een gigantische stoelendans op FM. De uitzendingen van Traffic maken voor Nostalgie plaats terwijl Cool FM de vrijgekomen frequentie inpalmt. Meteen het roemloze einde voor wat ooit de nummer één onder de lokale radio's in Vlaanderen was. Een van de sterkhouders van weleer Piet Keizer verzorgt heden ten dage programma's voor de seniorenradio Minerva.

FVM - Radiovisie.
Schop de mensen tot ze een mediageweten krijgen
deradioluisteraar
Berichten: 231
Lid geworden op: 04 nov 2014 15:27

Re: Radio Antigoon

Bericht door deradioluisteraar »

ANTWERPSE RADIOZENDER RADIO ANTIGOON TERUG IN DE ETHER
Radio Antigoon is al enige tijd weer actief als online radiozender. Vanaf januari 2017 zal de zender ook weer te horen zijn via de ether in Antwerpen.
De radiozender gaat dan uitzenden op 107.0 MHz. Momenteel maakt Sportpaleis FM nog gebruik van deze frequentie.
Sportpaleis FM is de muziekzender van evenementenhal Het Sportpaleis. Radio Antigoon krijgt ook een studio in het Sportpaleis.
De radiozender wil veel nieuws uit Antwerpen gaan brengen aangevuld met muziek.
Bron: https://mediamagazine.nl/antwerpse-radi ... rug-ether/
Gebruikersavatar
hotradio
Berichten: 89
Lid geworden op: 25 dec 2008 08:41

Re: Radio Antigoon

Bericht door hotradio »

De jingles en naam van het station komen terug. Verder werken enkele oud-medewerkers mee aan dit nieuwe avontuur, maar heeft het nauwelijks iets te maken met het oude populaire Antigoon. Zoiets lees ik terug op Facebook in de Antigoon groep.
Heb al enkele malen online geluisterd. Die jingles blijven erg mooi :-)
Gebruikersavatar
GuntherM
Berichten: 385
Lid geworden op: 31 okt 2008 15:06

Re: Radio Antigoon

Bericht door GuntherM »

Sinds 1 januari zijn we inderdaad terug in de ether op FM 107 Mhz in Antwerpen, vanaf 6 januari zullen er terug live uitzendingen gebeuren vanuit de studio op de Grote Markt in Antwerpen. De oude garde van Radio Antigoon heeft een persoonlijke vete met de nieuwe baas, dus die berichten met een korrel zout nemen aub.

Groet,
----------------------------------
Stadsradio Vlaanderen
Gebruikersavatar
hotradio
Berichten: 89
Lid geworden op: 25 dec 2008 08:41

Re: Radio Antigoon

Bericht door hotradio »

En nu? Uit de lucht sinds de herindeling? Hoor op de stream ook iets anders nu.
deradioluisteraar
Berichten: 231
Lid geworden op: 04 nov 2014 15:27

Re: Radio Antigoon

Bericht door deradioluisteraar »

hotradio schreef: 18 mar 2018 23:02 En nu? Uit de lucht sinds de herindeling? Hoor op de stream ook iets anders nu.
Antigoon werkt nu onder de vlag van "Stadsradio Vlaanderen" en is van frequentie gewisseld:
Op 1 januari begint er een nieuw radio-avontuur. Stadsradio Vlaanderen start dan zijn uitzendingen op veertien frequenties.
Ook de stadsradio’s zoals Antigoon (Antwerpen), Randstad (Mechelen), Roeland (Gent)… maken deel uit van dit gloednieuwe nationale radioproject.

Luisteren kan via live stream of in:
Antwerpen en Waasland (Antigoon) – 107.2 en 107.4
Aalst – 106.7
Roeselare – Brugge op 93.6
Turnhout – 106.9
Bilzen – Maastricht 106.2
Brussel – 107.9
Gent (Roeland) – 103.8
Hasselt – 104.7
Ieper – 106.4
Kortrijk – 104.4
Leuven – 105.6
Mechelen (Randstad) – 105.5
Oostende – 104.5
Link: https://radiovisie.eu/de-laet-night-sho ... laanderen/
deradioluisteraar
Berichten: 231
Lid geworden op: 04 nov 2014 15:27

Re: Radio Antigoon

Bericht door deradioluisteraar »

edit: dubbele post.
Gebruikersavatar
Echtwel
Berichten: 3595
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:04

Re: Radio Antigoon

Bericht door Echtwel »

GuntherM schreef: 04 jan 2017 17:31 Sinds 1 januari zijn we inderdaad terug in de ether op FM 107 Mhz in Antwerpen, vanaf 6 januari zullen er terug live uitzendingen gebeuren vanuit de studio op de Grote Markt in Antwerpen. De oude garde van Radio Antigoon heeft een persoonlijke vete met de nieuwe baas, dus die berichten met een korrel zout nemen aub.

Groet,
Dat is toch altijd zo in radioland :)) ,
Drama wel leuk om de oude jingels weer te horen -+dance
skylight
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 dec 2018 03:11

Re: Radio Antigoon

Bericht door skylight »

Alle sinjoren kunnen hem binnenkort weer horen: Radio Antigoon terug van weggeweest

Radio Antigoon is binnenkort te beluisteren op 107.3 FM (Antwerpen), 105.2 FM (Brasschaat) en 105.9 (Kapellen). www.radioantigoon.be

Gehele artikel is te lezen op:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221026_95012357
density1
Berichten: 7089
Lid geworden op: 05 aug 2017 18:35

Re: Radio Antigoon

Bericht door density1 »

Die zijn toch al eens eerder terug geweest? Vond het toen maar een slappe kopie van het origineel eerlijk gezegd. Het duurt nog 6 maanden overigens, dus ergens in het voorjaar van 2023 pas terug staat er dan ergens onderin het bericht....
Plaats reactie