Thuis Studios [deel 10]

Plaats links naar foto's van studio's die jij de moeite waard vind. RadioForum.nl is niet verantwoordelijk voor de vertoonde foto's.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Sjaak Leijting
Berichten: 24
Lid geworden op: 18 okt 2015 15:05

Re: Thuis Studios [deel 10]

Bericht door Sjaak Leijting »

Ziet er zeer professioneel uit👍
Lex Dumol
Berichten: 182
Lid geworden op: 12 sep 2020 07:05

Re: Thuis Studios [deel 10]

Bericht door Lex Dumol »

De afgelopen weken zijn hier weer leuke foto's geplaatst van mooie studio's.
Ik blijf het leuk vinden om te zien wat er zoal bij een ander staat.
Re Lex in het weekend. Instagram
Gebruikersavatar
Dukard
Berichten: 1218
Lid geworden op: 18 mei 2004 00:35

Re: Thuis Studios [deel 10]

Bericht door Dukard »

OK ... Dank je wel Sjaak voor het compliment. :wink:

Na het 'publiceren' van mijn studio foto's rond 02-22 ontdekte ik in 4 maanden tijd dat er ruim 50K aan views zijn geweest.
Helaas lijkt het "Thuis studio draadje" geen uitnodiging meer te zijn voor het plaatsen van andere thuisstudio's.

Dat is jammer ... wie verrast ons hier weer eens ?? ... ;-)))
Aan VST-plugins passen geen 19" rack-oren ....
Gebruikersavatar
wave
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 mei 2008 18:37

Re: Thuis Studios [deel 10]

Bericht door wave »

Het draadje is inderdaad wel heeeeel stil aan het worden :roll: . Aan de andere kant: in veel gevallen is er ook niet veel meer te zien. De glimmende recorders, mengtafels en randapparatuur zijn vervangen door software en plugins op een Mac of PC en een beeldscherm. Daar is niks aan te zien, dus dan blijft hooguit een fader controller die de DAW en/of digi-rackmixer aanstuurt over.

En die digirackmixer is super handig, maar een lust voor het oog? Verre van. Een analoge 24-kanaals mixer met L/R, 10 auxen, 4 stereo effect sends / returns, 6 subgroepen, 6 VCA groepen, 6 mute groepen en metering op alle i/o, total recall en de mogelijkheid voor externe automatisering is flink aan de maat (en het gewicht), maar een lust voor het oog. Wil je op zo'n analoge mixer op iedere input een delay/gate/compressor/limiter en volledig parametrische EQ hebben, plus 4 digitale effecten dozen, plus op iedere output een compressor limiter en grafische 31-bands EQ, dan kun je er een imposant effectenrack naast zetten. Maar een Soundcraft UI24R heeft er maar 6 HE en een iPad voor nodig, en weegt minder dan de gemiddelde boodschappentas. Een diesel slurpende bestelbus om de mixer en effectenracken in te vervoeren is niet nodig: desnoods neem je het hele ding in een mixerbag aan je schouder mee. En moest je voor die analoge set een heel goed gevuld spaarvarken omkeren, voor de digirack tegenhanger stopt de kassa bij de prijs van een weekje Center Parcs.

De technische vooruitgang is groot, de krimp in afmetingen en gewicht is immens, de vooruitgang in betaalbaarheid is immens maar visueel is het een heel ander verhaal :wink:
It's only vintage if it works. Otherwise it's just old crap.
Gebruikersavatar
R.J. Mulder
Berichten: 170
Lid geworden op: 02 apr 2006 16:27

Re: Thuis Studios [deel 10]

Bericht door R.J. Mulder »

Veel bij lokale omroepen zijn mensen thuis gaan draaien of opnemen tijdens Corona, Misschien zijn er nieuwe thuisstudio's ingericht maar nog niet met ons gedeeld. #Hint :wink:
Plaats reactie