Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

In dit Forum kan over alle vormen van Soundprocessing gepraat worden.

Moderator: admin6

station-drz
Berichten: 613
Lid geworden op: 03 mar 2010 17:54

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door station-drz » 22 mar 2015 21:47

ik zal als ik tijd heb je even een mix sturen van de settings hier.

rock/top40/hollands/80's/90s een goede mix of hebt u nog wensen?
Hey ho, hey ho, je krijgt een orban niet cadeau! :))

www.Geesfm.nl de gezelligste lokale stations onder 1 dak!

Gebruikersavatar
optimod
Berichten: 2244
Lid geworden op: 15 nov 2014 17:11

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door optimod » 22 mar 2015 22:01

Nou, dat is niet echt nodig dus doe geen moeite. Ik had in dit topic een mooi overzicht verwacht van allerlei stations die ST gebruiken. Maar blijkbaar niet veel gebruikers dus. Jammer.

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1891
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door v.ijl » 22 mar 2015 22:23

optimod schreef:Nou, dat is niet echt nodig dus doe geen moeite. Ik had in dit topic een mooi overzicht verwacht van allerlei stations die ST gebruiken. Maar blijkbaar niet veel gebruikers dus. Jammer.
Als ik stream doe ik dit zonder StereoTool.....
en dan is er koffie......

hvz
Berichten: 90
Lid geworden op: 19 jun 2011 15:39

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door hvz » 24 mar 2015 14:45

optimod schreef:Nou, dat is niet echt nodig dus doe geen moeite. Ik had in dit topic een mooi overzicht verwacht van allerlei stations die ST gebruiken. Maar blijkbaar niet veel gebruikers dus. Jammer.
Er zijn er genoeg, maar blijkbaar zitten die niet op dit forum...

Gebruikersavatar
optimod
Berichten: 2244
Lid geworden op: 15 nov 2014 17:11

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door optimod » 24 mar 2015 16:02

Ja, blijkbaar.

Scooterguy
Berichten: 24
Lid geworden op: 23 mar 2015 12:26

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door Scooterguy » 24 mar 2015 20:40

100% Nationaal klinkt bijna goed voor mij, alleen een tikje te aggressief voor het genre van muziek.

Scooterguy
Berichten: 24
Lid geworden op: 23 mar 2015 12:26

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door Scooterguy » 26 mar 2015 00:53

Als je wil weten of je processing het goed doet (enkel AGC en compressie, klankkleur bepaal je zelf) moet je deze 2 platen na elkaar draaien:
A Tribe Called Quest - I Left My Wallet In El Segundo
Prince - Thieves In The Temple
Bij de meeste presets gaan deze volledig de mist in als de bas erin knalt :))

Als je lef hebt gooi je er nog Color Me Badd - I Wanna Sex You Up achterna.

Gebruikersavatar
big T
Berichten: 2945
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door big T » 28 mar 2015 02:01

Ik gebruik geen stereo tool, maar de platen in het voorbeeld, gaan bij mij niet brak.
Heb dan ook BA. -dubbel

Ken wel andere platen waar zelf Sky, compleet de mist mee in ging.
Nu niet meer :D
Maar de hobby man, gaat er de mist mee in, das zeker.
Niets is zo moeilijk als het laag.
Sent from my laptop using Windows

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1891
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door v.ijl » 28 mar 2015 10:58

big T schreef: .......... Heb dan ook BA. -dubbel
Welke BreakAway gebruik je? (Maakt het iets uit welke BA je gebruikt?)
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
big T
Berichten: 2945
Lid geworden op: 25 jul 2004 01:59

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door big T » 28 mar 2015 19:12

Heb live en de broadcast processor, beide in gebruik op 2 pc.
Maar nu is dit erg off topic, het gaat over stereo tool. :D
Sent from my laptop using Windows

Gebruikersavatar
Martinovibes
Berichten: 585
Lid geworden op: 11 feb 2003 19:16

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door Martinovibes » 16 apr 2015 20:42

Ook wij gebruiken stereotool met alle toeters en bellen
Het programma is zijn geld dubbel en dwars waard en is rock stable!
Zie mijn sig voor audio
Het is een eigen gebakken preset

station-drz
Berichten: 613
Lid geworden op: 03 mar 2010 17:54

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door station-drz » 26 apr 2015 21:48

ik ben er voor nu even vanaf gestapt, ik begrijp niet wat ba met een 2e multiband moet. deze maakt meer kapot dan goed.
heb zowiezo het gevoel dat de kwaliteit met de laatste beta's steeds verder achteruit gaat, dan vooruit.
Hey ho, hey ho, je krijgt een orban niet cadeau! :))

www.Geesfm.nl de gezelligste lokale stations onder 1 dak!

Gebruikersavatar
Wissewasje
Berichten: 1133
Lid geworden op: 08 mar 2010 11:50

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door Wissewasje » 12 mei 2015 23:55

De (composite) clipper en FM-functies zoals synchronisatie van StereoTool heb ik voor ZuidWest FM in West-Brabant ingezet om drie zenders aan te sturen en synchroniseren. Optimod in de studio streamt L/R naar locaties en StereTool maakt er MPX van en doet de RDS. De multiband, AGC etc van Stereo Tool worden dus niet gebruikt.

Als je een keer in de buurt bent is het te horen op 105.1, 105.8 en 107.1 FM.

Scooterguy
Berichten: 24
Lid geworden op: 23 mar 2015 12:26

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door Scooterguy » 16 mei 2015 20:02

Momenteel loopt er een test op onze teststream: http://shoutcast.eu1.dribb.com:2199/tunein/trendyfm.pls
Ik hoor graag jullie reacties op het geluid ;-)

Gebruikersavatar
GuntherM
Berichten: 384
Lid geworden op: 31 okt 2008 15:06

Re: Welke (internet)stations gebruiken StereoTool?

Bericht door GuntherM » 29 jun 2015 02:00

station-drz schreef:ik ben er voor nu even vanaf gestapt, ik begrijp niet wat ba met een 2e multiband moet. deze maakt meer kapot dan goed.
heb zowiezo het gevoel dat de kwaliteit met de laatste beta's steeds verder achteruit gaat, dan vooruit.
Helemaal niet akkoord, gebruik enkel MB2 ipv de twee samen en er gaat een nieuwe wereld voor je open, het wil niet zeggen dat je alles moet gebruiken van ST, less is more ;)

[Edit] het landelijke station Story FM gebruikt al van in het begin ST ;)
----------------------------------
Stadsradio Vlaanderen

Plaats reactie