freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Technische vragen / problemen? Leg ze hier neer..
Plaats reactie
harry45
Berichten: 32
Lid geworden op: 18 apr 2016 00:30

freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door harry45 » 08 mei 2016 21:56

freeplayer , heeft geen broadcast in zijn software zitten , dus je kan daar geen encoder instellen. maar hoe doe je dit dan met een ander broadcastprogramma bv sam broadcaster? dus je files laten afspelen met freeplayer, en uitzenden met een broadcastprogramma hoe werkt dat?

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1465
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door v.ijl » 09 mei 2016 12:11

Hallo Harry,
FReeplayer is een, de naam zegt het al, een player..... Wél een veredelde player! Dat ding 'play't alleen.
Een stand-alone encoder is BUTT, downloaden van inet. En klein no-nonsense programmaatje, doet wat het moet doen. Werkt via je geluidskaart-input.
en dan is er koffie......

Gebruikersavatar
wok
Berichten: 549
Lid geworden op: 08 aug 2005 20:15

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door wok » 12 mei 2016 08:36

Kijk eens naar RadioDJ, daar zit alles in wat je wilt hebben om te streamen. En het is gratis.

IkbennlXD
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 dec 2016 23:15

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door IkbennlXD » 28 dec 2016 23:28

Kan iemand mij hiermee helpen? Ik heb BUTT gedownload, maar hoe connect ik dat met Freeplayer?

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1465
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door v.ijl » 29 dec 2016 09:44

IkbennlXD schreef:Kan iemand mij hiermee helpen? Ik heb BUTT gedownload, maar hoe connect ik dat met Freeplayer?
Als je met connecten bedoelt het rechtstreeks vanuit een programma aansturen, dan moet ik je teleur stellen: dat gaat niet! Wel via een omweg, via 'virtual audio cable' (een programma, ken dit alleen van naam) of via een geluidskaart: broadcastprogramma naar 'audio out', 'audio in' naar BUTT.
en dan is er koffie......

IkbennlXD
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 dec 2016 23:15

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door IkbennlXD » 29 dec 2016 13:04

Jammer dat Audio Cable geld kost! Maar ja, een andere optie is er dus niet. Bedankt voor de reactie!

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1465
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door v.ijl » 29 dec 2016 13:40

Maar ja, een andere optie is er dus niet.
Die is er dus wel: via de geluidskaart: kabeltje tussen in- en output.
en dan is er koffie......

hopla
Berichten: 20
Lid geworden op: 02 nov 2012 15:21

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door hopla » 29 dec 2016 14:26

Een alternatief voor Virtual Audio Cable is VB-Cable. Is gratis...
http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/Cable/
Power Studio broadcast automation - New and innovative broadcast automation
http://www.power-studio.nl/" onclick="window.open(this.href);return false; | @PowerStudioApp

IkbennlXD
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 dec 2016 23:15

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door IkbennlXD » 30 dec 2016 15:26

Freeplayer verbinden met Sam Broadcaster werkt, alleen loopt het geluid achter. Met Butt kun je alleen je geluid van Freeplayer doen OF je microfoon, en als ik ermee kan uitzenden komt er een enorme echo. Toch bedankt voor de reacties.

peellandfm
Berichten: 206
Lid geworden op: 16 apr 2005 00:14

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door peellandfm » 03 jan 2017 21:15

harry45 schreef:freeplayer , heeft geen broadcast in zijn software zitten , dus je kan daar geen encoder instellen. maar hoe doe je dit dan met een ander broadcastprogramma bv sam broadcaster? dus je files laten afspelen met freeplayer, en uitzenden met een broadcastprogramma hoe werkt dat?
Met edcast standalone werkt het prima (bij mij althans)
Hier een link met uitleg benodigde downloads
https://www.fastserv.com/kb/article/edc ... _shoutcast
De lekkerste op internet
http://listen.radionomy.com/Peelland-FM.m3u

IkbennlXD
Berichten: 22
Lid geworden op: 11 dec 2016 23:15

Re: freeplayer laten werken met een broadcastprogramma

Bericht door IkbennlXD » 03 jan 2017 21:35

peellandfm schreef:
harry45 schreef:freeplayer , heeft geen broadcast in zijn software zitten , dus je kan daar geen encoder instellen. maar hoe doe je dit dan met een ander broadcastprogramma bv sam broadcaster? dus je files laten afspelen met freeplayer, en uitzenden met een broadcastprogramma hoe werkt dat?
Met edcast standalone werkt het prima (bij mij althans)
Hier een link met uitleg benodigde downloads
https://www.fastserv.com/kb/article/edc ... _shoutcast
Inmiddels werkte Butt bij mij, maar bedankt ik ga kijken welke beter is.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten