Aansluiten van Skytec

n00b? Beginner? Newbie? Stel je vragen hier.
Plaats reactie
Aeroxbird
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mei 2016 13:07

Aansluiten van Skytec

Bericht door Aeroxbird » 28 mei 2016 13:10

hallo,

misschien is hij al flink wat keren voorbij gekomen hoe je iets aansluit, heb heel veel geprobeerd al maar niks mocht helpen
daarom de vraag of iemand een : skytec 12-kanaals live stage mixer 172.564 heeft (zoals ons) en dan de vraag hoe sluit je het aan?
zelf veel optie's geprobeerd, echter krijg ik geen Channel op gang.

graag hoor ik wat tips/hints of misschien zelf een uitleg dat het werken gaat
de Computer zou het zeker aan kunnen.
Laatst gewijzigd door admin5 op 28 mei 2016 14:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Verplaatst naar beginners subforum

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5074
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Re: Aansluiten van Skytec

Bericht door remco_k » 28 mei 2016 14:34

In de handleiding staat vaak een heel erg duidelijk en simpel voorbeeld.
Maak gebruik van dat voorbeeld. Heb je de handleiding niet, download dan een handleiding van een willekeurige mixer van b.v. Behringer. Het idee hoe dingen werken is namelijk altijd hetzelfde.
Voor wat betreft je vraag: geef even aan wat je aan wilt sluiten, kom niet meteen met 10 dingen maar met 2. Geef aan hoe of wat je al hebt geprobeerd en wat daar het resultaat van was.
Daarna kunnen "we" je helpen.
SHOUTcast V2 stream nodig? -> www.digiplay.nl
Hoe onderzoek je een lastig technisch probleem:
Rule out everything that didn't happen, what's left is what probably happened.

Aeroxbird
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 mei 2016 13:07

Re: Aansluiten van Skytec

Bericht door Aeroxbird » 28 mei 2016 16:04

de bedoeling is om hem uiteindelijk voor een Amateur Radiozender te gebruiken, dat betreft dus dat er na de hand een CD speler en dergelijke bij aan komt, echter is het al moeilijk genoeg om op welke manier dan ook een Signaal uit het paneel te krijgen, wat we nu hebben gedaan is een kabel soort gelijk aan deze alleen is het uiteinde een 3,5MM in plaats van 6,3 (zie link ) http://i101.twenga.com/audio-video/jack ... 19065f.jpg inpluggen zoals op een tekening (google) maar dat mocht bij elk channel niets geven

wat betreft overige zaken zoals CD spelers is meer een bijzaak,
wat de bedoeling voor zover nu is dat als we de schuif van bijvoorbeeld channel 5-6 openzetten dat er dan uit de speakers/headphones geluid komt
dat werkt tot heden nog niet
randapparatuur (zoals in het boekje staat) is echter niet zo moeilijk aan te sluiten omdat aan het achterdeck van het mengpaneel een aantal slots zit hiervoor.

hopelijk kom je hier mee verder en komt er een mooi antwoord uit

alvast bedankt voor het lezen en mogelijk meedenken

Gebruikersavatar
remco_k
Berichten: 5074
Lid geworden op: 06 sep 2003 16:35

Re: Aansluiten van Skytec

Bericht door remco_k » 28 mei 2016 19:59

Aeroxbird schreef:wat we nu hebben gedaan is een kabel soort gelijk aan deze alleen is het uiteinde een 3,5MM in plaats van 6,3 (zie link ) http://i101.twenga.com/audio-video/jack ... 19065f.jpg inpluggen zoals op een tekening (google) maar dat mocht bij elk channel niets geven
Je bent erg onduidelijk.
Inpluggen op wat? Je computer? Heb je daar de juiste aansluiting gekozen? Staat daar wel geluid op?
Maak wat foto's hoe je dingen nu aan hebt gesloten en hoe knoppen op je mengpaneel staan.
SHOUTcast V2 stream nodig? -> www.digiplay.nl
Hoe onderzoek je een lastig technisch probleem:
Rule out everything that didn't happen, what's left is what probably happened.

Gebruikersavatar
v.ijl
Berichten: 1395
Lid geworden op: 14 mar 2012 10:41

Re: Aansluiten van Skytec

Bericht door v.ijl » 29 mei 2016 12:44

Aeroxbird schreef:..........
en dan de vraag hoe sluit je het aan?
zelf veel optie's geprobeerd, echter krijg ik geen Channel op gang.
..........
als we de schuif van bijvoorbeeld channel 5-6 openzetten dat er dan uit de speakers/headphones geluid komt
dat werkt tot heden nog niet
Vooraan beginnen..... Mag ik ervan uitgaan dat de mixer aanstaat?!
Audiobron (spelende CD-speler) op input 5-6 aansluiten via jack-input. de line-mic schakelaar op 'line' zeten. De gaine regelaar zover open draaien dat het peakledje incidenteel oplicht. Zoja, je weet nu dat het signaal de mixer binnenkomt, zonee, tiet veur un pafke... doet de CD-speler het, heb je wel de juiste kabels.....


Éérst zorgen dat er signaal binnenkomt en dat dit te horen is: versterker + boxen op de main out, dan pas verder.
De computer is de allerlaatste schakel.

Ik weet het; erg summier, kan geen handleiding vinden, helaas....

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast