Radiostation opzetten bij Radionomy

Vragen over de online radio? Dit forum is voor alles omtrent online radio.

Moderator: admin6

Plaats reactie
Radio-Amerika
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 sep 2019 22:02

Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door Radio-Amerika » 28 sep 2019 22:13

Hai allemaal... Wij willen een radiostation opzetten op Radionomy! Nu is Radionomy helemaal nieuw voor ons. Wie zou ons hiermee willen helpen? Of een Radiostation bij Radionomy voor ons opzetten? Onze dank is dan ook groot.

Feivel
Berichten: 279
Lid geworden op: 12 okt 2012 17:23

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door Feivel » 29 sep 2019 12:35

Dan kun je beter zelf hosting nemen. Voor de ‘gratis rechten’ hoef je het niet te doen. Daar heeft de Buma/STEMRA een stokje voor gestoken. https://www.spreekbuis.nl/online-statio ... n-betalen/

Gebruikersavatar
MFM
Berichten: 3387
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:56

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door MFM » 29 sep 2019 14:45

In datzelfde artikel staat in de reacties een verklaring namens Radionomy dat het gewoon nog steeds gratis blijft, voorlopig.

Gebruikersavatar
Echtwel
Berichten: 2895
Lid geworden op: 28 nov 2007 11:04

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door Echtwel » 29 sep 2019 20:43

& geen Sena betaald ?
The best way to predict the future is to to create it (Abraham Lincoln)

Gebruikersavatar
jessica
Berichten: 6601
Lid geworden op: 05 apr 2002 18:23

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door jessica » 30 sep 2019 01:50

Zover ik weet betalen ze alle rechten. En ze zitten in verschillende landen. In Belgie zal het dan aan Sabam zijn en in andere landen weer anders.

Gebruikersavatar
nostalgia
Berichten: 43
Lid geworden op: 02 aug 2013 01:24

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door nostalgia » 30 sep 2019 19:40

De landen waar geen overeenkomst mee gemaakt is zijn geoblocked, daar waar Radionomy radio's te ontvangen zijn is het kwa rechten netjes geregeld.

Gebruikersavatar
nostalgia
Berichten: 43
Lid geworden op: 02 aug 2013 01:24

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door nostalgia » 30 sep 2019 19:46

Even voor de duidelijkheid, ik ben al vanaf het begin één van de moderators bij Radionomy, in al die jaren heb ik nog niet één radio meegemaakt die zelf iets heeft moeten betalen aan één van de rechtenorganisaties.

Gebruikersavatar
nostalgia
Berichten: 43
Lid geworden op: 02 aug 2013 01:24

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door nostalgia » 01 okt 2019 00:21

Even terugkomend op de vraag van de topic starter, ik heb een korte uitleg gemaakt hoe je kan starten bij Radionomy.

Maak een account aan bij Radionomy, als je de gegevens hebt ingevuld ga je verder in de RMO

1. Maak een Muziek map aan en geef die een door jou gekozen naam. BV "Rock"
2. Upload al je tracks erin. (om te starten een stuk of 200) Of het nu muziek is, een jingle, interventie of podcast, je bestanden moeten zijn in dit formaat: MP3; 44,100 kHz; Stereo; 128 Kbps
3. Ga naar Clocks en maak daar een clock aan door het een naam te geven, als je de clock opent zie je rechts de muziek map "Rock" die map sleep je in de Clock.
4. Nu ga je naar "DayTemplates en geef je de template ook een naam, rechts zie je de eerder gemaakte Clock en sleep die in de template.
5. Nu ga je naar de planning en zie je rechtsboven de template, sleep die template in elke dagvak (je kan maximaal 30 dagen genereren.

In de RMO werk je gewoon van links naar rechts Audio ==> Clock ==> Day Templates ==> Planning.

Vervolgens ga je fillers instellen. Als je dat niet doet plaatst het systeem tijdens de advertenties willekeurige muziek in je uitzending waar je niet vrolijk van wordt.

6. Zoek verschillende (minstens 6) instrumentale tracks (of wat je maar wilt) die precies 2:00 minuten lang zijn.
7. Links onderin de RMO maak je een filler map met de naam "Filler" of wat je maar wilt.
8. Upload je fillers van 2:00 minuten erin.
9. Stel de constraints (tandwieltje) voor je fillers in op het laagste toegestane aantal.
10. Ga naar de pagina "Planning", rechts onder zie je "Filler Box" staan, daar kun je aangeven welke fillerbox je wil gebruiken.
11. Genereer de planning voor elke dag. Als je het in stap 5 hierboven al hebt gedaan, voer je het opnieuw uit.

Als het genereren gelukt is gaat de radio meteen spelen.

Nu kun je verder werken met meer muziek uploaden in meerdere muziek mappen, die mappen kun je weer in een clock plaatsen.
Je kan ook meerdere clocks maken en die verdelen in de Day Template, zorg er wel voor dat de template de volledige 24 uur gevuld is.

Heb je nog vragen, dan kan je die stellen op het Radionomy forum, mijn naam daar is Bob.

Gebruikersavatar
MFM
Berichten: 3387
Lid geworden op: 11 jul 2005 16:56

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door MFM » 01 okt 2019 23:31

Hallo Bob!

Mooie uitleg. -bier

peellandfm
Berichten: 246
Lid geworden op: 16 apr 2005 00:14

Re: Radiostation opzetten bij Radionomy

Bericht door peellandfm » 09 okt 2019 23:11

En niet alleen mooi, het klopt ook nog
De lekkerste op internet
http://listen.radionomy.com/Peelland-FM.m3u

Plaats reactie